ua en ru

ДФС знизила Данилюку суму податкових донарахувань

ДФС знизила Данилюку суму податкових донарахувань Фото: Данилюку знизили суму податкових донарахувань (КМУ)

Скарга адвокатів міністра фінансів задоволена частково

Державна фіскальна служба знизила міністру фінансів Олександру Данилюку суму донарахувань податку на доходи фізосіб. Про це повідомив адвокат міністра Віталій Наум Facebook.

"Рішенням ДФС від 02.02.2018 року скарга Данилюка задоволена частково", - написав він.

Адвокат повідомив, що рішенням ДФС нарахування з податку на доходи фізосіб знижені на 95 тис. гривень, при цьому основна сума нарахувань з ПДФО (близько 517 тис. гривень) залишилася без змін.

Наум додав, що на його думку, скарга міністра не розглядалась по суті, оскільки ГФС не надала жодних коментарів з аргументів, викладених у ній.

"Більше того, є навіть підстави вважати скаргу Данилюка задоволеною автоматично, оскільки він так і не отримав "вмотивованого рішення ДФС у встановлені строки (як цього вимагає ст. 56 Податкового кодексу)", - додав Наум.

Адвокат також заявив, що захист Данилюка має намір найближчим часом подати в суд адміністративний позов.

Нагадаємо, у листопаді минулого року захист міністра фінансів Олександра Данилюка подала в Державну фіскальну службу заперечення щодо результатів проведеної службою податкової перевірки їх підзахисного.

Міністра підозрюють в ухиленні від сплати податків в період своєї роботи на посаді голови Координаційного центру з впровадження економічних реформ в 2010-2014 роках.

Крім того, Генеральна прокуратура почала перевірку можливої причетності Данилюка до злочинів екс-президента України Віктора Януковича.