ua en ru

ДФС викрила міжнародну групу шахраїв, які використовували криптовалюту

ДФС викрила міжнародну групу шахраїв, які використовували криптовалюту Фото: в Україні з'явилися криптовалютные шахраї (sfs.gov.ua)

Зловмисники легалізували незаконно зароблені кошти

Співробітники державної фіскальної служби Києва спільно з працівниками управління карного розшуку столичної Нацполиции викрили міжрегіональну злочинну групу, члени якої незаконно заволодівали великими сумами коштів в ході легалізації грошових коштів з використанням кріптовалюти. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt
Фото: ДФС викрила криптовалютных шахраїв

У ході слідства встановлено, що група осіб шляхом обману та зловживання довірою, заволодівали чужими грошовими коштами в особливо великих розмірах, а також здійснювали легалізацію грошових коштів, отриманих злочинним шляхом, під виглядом переведення різних криптовалют у готівку

Схема шахрайства полягала в наступному.

Учасники групи вербували людей з категорії матеріально незабезпечених жителів Полтавської області і відправляли їх на роботу в Москву. Там завербовані громадяни проживали раніше в знятому приміщенні і брали вказівки від зловмисників по прийому готівки і поширення биткоинов по території РФ, перевезення готівки замовникам.

Таким чином, вони здійснювали легалізацію різних криптовалюта шляхом переведення в долари США або російські рублі. У подальшому отримані від зазначеної діяльності відсотки перенаправлялися в Полтаву, де кошти розподілялися між членами угруповання.

За результатами проведених обшуків було вилучено понад 14,2 млн гривень у національній та іноземній валюті, комп'ютерну техніку, банківські картки, а також пістолет Stalker без документів.

Нагадаємо, в кінці травня курс Bitcoin побив черговий максимум.