ua en ru

У ДФС розглядають можливість об'єднати деякі підрозділи митниці

У ДФС розглядають можливість об'єднати деякі підрозділи митниці Фото: Костянтин Лікарчук

Лікарчук розповів про одну з ідей у ДФС

У Державній митній службі України розглядають можливість об'єднання деяких підрозділів митниці України. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив заступник голови Державної фіскальної служби (ДФС) Костянтин Лікарчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це може бути одна з ідей. Суть у тому, що в нас є спільні проблеми по певних ділянках кордону. Наприклад, Волинська, Львівська, Закарпатська, Чернівецька митниці мають спільні проблеми, тобто - перетин вантажів, проблеми пов'язані із сигаретами, контрабанда і з України, і до України. Ми могли б, можливо, об'єднати ці організації в більші, які дозволили б більш оперативно вирішувати спільні проблеми і мати загальний центр керівництва цими підрозділами, який би дозволяв більш ефективно проводити державну політику... Те ж стосується і митниці, яка діє на південному кордоні - це Одеська, Миколаївська та Херсонська. Проблеми теж загальні і їх можна було, можливо, об'єднати", - заявив Лікарчук.

При цьому він зазначив, що така ідея перебуває на початковій стадії, і про її втіленні в життя говорити ще зарано.

"Це більше концепція, якась ідея, не можу сказати, що вона досягла якогось робочого стану, тому, я думаю, це ще дуже рано обговорювати", - додав Лікарчук.

Нагадаємо, у ДФС пропонують відправляти вилучені на митниці підакцизні товари до зони АТО.