ua en ru

ДФС розслідує порушення "Укрнафти" при купівлі нафтопродуктів у "Азонтес" в 2014 р

ДФС розслідує порушення "Укрнафти" при купівлі нафтопродуктів у "Азонтес" в 2014 р Фото: "Укрнафта"

ДФС підозрює "Укрнафту" в ухилянні від сплати податків на суму 43 млн грн

Державна фіскальна служба (ДФС) розслідує можливе порушення вимог податкового законодавства посадовими особами ПАТ "Укрнафта" при купівлі нафтопродуктів у ТОВ "Азонтес" в жовтні 2014 га. Це випливає з ухвали Солом'янського районного суду міста Києва.

"Слідчий (ДФС, - ред.) звернувся з клопотанням про тимчасовий доступ до оригіналів фінансово-господарських документів, які знаходяться у володінні ПАТ "Укрнафта"... по взаємовідносинам з ТОВ "Азонтес", - йдеться в ухвалі суду.

ГФС звернулася в суд про вилучення документів розрахунків "Укрнафти" з "Азонтесом", аргументуючи це тим, що в ДФС "проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за № 32015100110000191 від 21.07.2015, відносно службових осіб ПАТ "Укрнафта" (код за ЄДРПОУ 00135390), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України".

Стаття 212 КК "ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів".

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи "Укрнафти" під час фінансово-господарських взаємовідносинах з "Азонтесом" в жовтні 2014 р. порушили вимоги податкового законодавства, що призвело до заниження податку на додану вартість на суму 43 млн 332 тис. 304 грн. Наголошується, що ці порушення підтверджуються актом позапланової документальної перевірки.

Зазначимо, суд задовольнив позов ДФС і допустив слідчих до документів за розрахунками "Укрнафти".

Нагадаємо, раніше ДФС Сумської обл. відсудила у "Укрнафти" понад 1 млрд грн.