ua en ru

ДФС провела перевірки 15 українських IT-компаній у 2015

ДФС провела перевірки 15 українських IT-компаній у 2015 Фото: перший заступник ДФС Сергій Білан (Fаcebook /SFSofUkraine)

Про це сьогодні заявив перший заступник голови ДФС, глава податкової міліції Сергій Білан

Державна фіскальна служба (ДФС) провела перевірки тільки 15 українських IT-компаній за підсумками року. Про це сьогодні в ході засідання парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції заявив перший заступник голови ДФС, глава податкової міліції Сергій Білан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується особисто Державної фіскальної служби, за 2015 рік із 5 тисяч компаній було проведено 15 планових перевірок", - зазначив Білан.

За його словами, загалом правоохоронні органи порушили чотири кримінальні справи проти представників ІТ-сектору.

"Із загальної сукупності кримінальних справ, які є у правоохоронних органів, податковою міліцією було проведено процесуальні дії ще по чотирьох кримінальних справах", - сказав Білан, додавши, що загалом в українському ІТ-секторі працює близько 5 тисяч компаній.

Своєю чергою, представники СБУ та департаменту кіберполіції Нацполіції України повідомили про чотири і п'ять кримінальних справ відповідно, порушених відомствами щодо окремих IT-компаній.

Водночас представники ІТ-галузі повідомили, що у 2015 році правоохоронці провели "понад 20 атак на сектор, що призвело до втрат у сумі 10-15 мільйонів доларів".

Нагадаємо, як повідомив сьогодні голова парламентського комітету з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко, 70% вилучених правоохоронцями серверів ІТ-компаній містили інформацію сепаратистського характеру.