ua en ru

ДФС присікла спробу незаконного вивезення з України кукурудзи на 14,1 млн гривень

ДФС присікла спробу незаконного вивезення з України кукурудзи на 14,1 млн гривень Фото: черговий вивіз зерна через Одеський порт запобігла ДФС (cfts.org.ua)

Податківці викрили схему незаконного експорту зерна через Одеський порт

Співробітники податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби України в Києві спільно з Генеральною прокуратурою і співробітниками Одеської митниці розкрили масштабну схему незаконного експорту товарів та попередили спробу вивезення з території України кукурудзи на 14,1 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Як повідомляється, зловмисники, які закуповують товари за готівку без відображення в бухгалтерському і податковому обліку, вступили в змову з брокерськими компаніями, які готували документи на експорт товарів від імені фіктивних фірм.

У подальшому зазначені брокерські компанії здійснювали митне оформлення товарів у режимі "експорт". При цьому реквізити одного фіктивного підприємства використовувалися у зазначених операціях не більш одного-двох місяців, податкова звітність до інспекції не подавалась, або подавалася з нульовими показниками, валютні кошти від компаній нерезидентів на рахунки фіктивних компаній не перераховувалися.

Зокрема, зловмисники подали на митницю декларацію на експорт 3,15 тис. тонн кукурудзи від імені фіктивної компанії на адресу підприємства - нерезидента, зареєстрованого в Шотландії. В даний час на зазначений товар накладено арешт.

Нагадаємо, в Харківській області СБУ ліквідувала канал контрабанди вогнепальної зброї