ua en ru

У Харківській області СБУ ліквідувала канал контрабанди вогнепальної зброї

У Харківській області СБУ ліквідувала канал контрабанди вогнепальної зброї Фото: СБУ (oda.zt.gov.ua)

СБУ затримала контрабандистів під час спроби незаконного ввезення 43 пістолетів

В Харківській області Служба безпеки України (СБУ) ліквідувала канал контрабанди вогнепальної зброї в Україну. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"До складу міжнародного злочинного угруповання, причетного до організації збройної контрабанди, входили як громадяни України, так і громадяни кількох країн Європи, а також особи з подвійним громадянством. Зловмисники незаконно ввозили бойові пістолети відомих іноземних виробників, маскуючи їх під пістолети для відстрілу патронів Флобера калібру 4 мм, не заборонених до перевезення через державний кордон. В Україні контрабандна зброя реалізовувалася через Інтернет", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що СБУ затримали двох контрабандистів під час спроби незаконного ввезення 43 пістолетів марок "Glock", "Beretta", "Colt", "Браунінг", "CZ", "Astra", "Bersa".

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи і в сховищах зловмисників вилучено ще близько 300 одиниць пістолетів, автоматів і кулеметів іноземного та вітчизняного виробництва, комплектуючі до вогнепальної зброї, знаряддя для її переробки, банківські карти. Придатність вилученої зброї до стрільби бойовими патронами буде визначена експертним дослідженням.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 201 (контрабанда вогнепальної зброї) та ст. 263 (незаконне поводження з вогнепальною зброєю) КК України.

altaltaltaltalt

Фото: вилучену зброю (СБУ)

Нагадаємо, 7 липня повідомлялося, що в Києві поліція викрила банду озброєних наркоторговців.