ua en ru

ГФС запобігла незаконні операції з ПДВ на суму 240 млрд гривень до 2015

ГФС запобігла незаконні операції з ПДВ на суму 240 млрд гривень до 2015 Фото: гривні

У ГФС відзначили незаконні дії, зокрема, у компаніях ІТ-сектору з формування фіктивного податкового кредиту

Державна фіксальна служба України (ГФС) запобігли незаконним операціям з ПДВ на суму 240 мільярдів гривень у 2015 році. Про це в ході засідання парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції повідомив заступник голови ГФС, голова на міліції Сергій Білан, передає кореспондент РБК-України.

"За минулий рік ми запобігли незаконні операції з ПДВ на загальну суму 240 мільярдів (гривень - ред)",- розповів Білан.

Також чиновник зазначив незаконні дії, зокрема, компаніях ІТ-сектору з формування фіктивного податкового кредиту і сплаті "тіньових" зарплат.

"Ми помітили, що десь вересень-жовтень місяць почали використовувати ІТ-компанії, ІТ-продукцію, ІТ-послуги для формування фіктивного податкового кредиту. Приблизний обсяг ІТ-ринку щомісячного фіктивного кредиту ми почали бачити десь 300 млн гривень",- додав він.

Білан додав, що в цілому економічний ефект від роботи підрозділу фінансових розслідувань ГФС перевищив 2,5 млрд грн надходжень до бюджету.

Нагадаємо, раніше глава ГФС Роман Насиров заявив, що першочерговим завданням Державної фіскальної служби України на 2016 рік є продовження роботи над податковою реформою.