ua en ru

ДФС надасть Адміністрації президента доступ до реєстру відшкодування ПДВ

ДФС надасть Адміністрації президента доступ до реєстру відшкодування ПДВ Фото: ДФС надасть Адміністрації президента доступ до реєстру відшкодування ПДВ

Доступ буде надано у режимі читання

Державна фіскальна служба надасть уповноваженим особам Ситуаційного центру Адміністрації президента України доступ до Електронного реєстру автоматичного відшкодування ПДВ. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Згідно з повідомленням, АПУ зможе оперативно отримувати інформацію з реєстру нарівні з платниками податків. При цьому відомство не зможе вносити будь-які коригування до реєстру або впливати на процес відшкодування ПДВ.

У ДФС відзначили, що зазначений реєстр у відповідності зі статтею 200.7.3 Податкового кодексу України не має обмеженого доступу. Він є публічним, відкритим і оприлюднюється на сайті Міністерства фінансів України.

Адміністрація президента отримає такий доступ у відповідності з Положенням про Державну фіскальну службу, Положенням про Адміністрацію президента України, а також відповідно до Угоди про інформаційне співробітництво між ДФС і АПУ від 23 листопада 2015 року.

Дане рішення ДФС спрямоване на забезпечення прозорої системи ефективного моніторингу та аналізу функціонування системи електронного адміністрування ПДВ.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні запущена автоматична система відшкодування ПДВ.