ua en ru

У 2018 році стаціонарними сканерами обладнають 10 пунктів пропуску на держкордоні

У 2018 році стаціонарними сканерами обладнають 10 пунктів пропуску на держкордоні Фото: Мирослав Продан (facebook.com/sfsofukraine)

ДФС починає тендерні процедури щодо закупівлі 10 скануючих систем

Наступного тижня Державна фіскальна служба (ДФС) починає тендерні процедури щодо закупівлі 10 скануючих систем стаціонарного типу. Про це, як передає прес-служба відомства, повідомив в. о. голови ДФС Мирослав Продан під час брифінгу у Кабінеті Міністрів України.

За його словами, сканери планується вже до кінця поточного року встановити в 10 пунктах пропуску на державному кордоні, що допоможе митникам успішно перешкоджати проникненню контрабандних вантажів на територію України.

Згідно з повідомленням, загальна вартість закупівель стаціонарних скануючих систем становить близько 1,3 млрд грн. Ці кошти ще в минулому році були виділені українськой митниці на технічне оснащення кордону за рахунок перевиконання показників по забезпеченню надходжень митних платежів до бюджету.

"Скануючі системи будуть встановлені в ключових пунктах пропуску на державному кордоні, які на сьогодні найбільш завантажені по товаропотоку, пасажиропотоком і фактично знаходяться на кордоні з усіма сусідніми з Україною державами. Головний пріоритет – західний кордон, оскільки переміщення контрабандних вантажів саме в цій ділянці кордону є найбільш поширеним явищем", – зазначив Продан.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, ситуацію з сканерами ДФС намагалася вирішити ще в минулому році, але, на жаль, через незалежні від фіскальної служби причини тендери неодноразово блокувались. Через це заплановано придбання скануючих пристроїв, 6 сканерів на суму 508 млн грн., було відкладено. Однак, за словами глави ДФС, службі вдалося відстояти свою позицію, і вона готова до нового етапу у цьому процесі.