ua en ru

ДФС відзвітувала про перевиконання плану надходжень митницями

Про це йдеться на сторінці в Facebook відомства.

За січень-лютий 2016 року завдяки перевиконанню плану надходжень митницями Державної фіскальної служби (ДФС) на розвиток інфраструктури в регіонах спрямовано 408,3 млн грн.

Останнім часом багато питань щодо різних аспектів діяльності митниці #ДФС. Зокрема, щодо експерименту в регіонах. Деталь...

Опубліковано Романом Насіровим 8 березень 2016 р.

"За весь період експерименту (з вересня) сума, спрямована на розвиток інфраструктури у регіонах завдяки перевиконанню плану надходжень митницями ‎ДФС становить вже 954,7 млн грн", - зазначено в повідомленні.

Лише у лютому на розвиток соціальної сфери спрямовано 332,2 млн грн.

"У лютому 2016 р. митниці ДФС продовжують показувати перевиконання: Київська міська - на 340,6 млн грн, Волинська - на 121,6 млн грн, Львівська - на 96,7 млн грн, Одеська - на 60,2 млн грн, Чернівецька - на 45,2 млн грн", - інформує ДФС.

За даними відомства, експеримент показав дуже позитивні результати, які можна було б використати і в інших регіонах, з огляду на значні перевиконання, які показали інші митниці.

"Наприклад, тільки в лютому Київська обласна митниця перевиконала індикативи на 600 млн грн (123,4 %). Це забезпечило рекордне перерахування митних зборів до Державного бюджету України на загальну суму 3,22 млрд грн", - відзначають в ДФС.

У прес-службі зазначили, що за січень-лютий 2016 р. загальне перевиконання показників Державної фіскальної служби України становить вже понад 8 млрд грн.

Нагадаємо, у серпні минулого року Верховна Рада прийняла закон України, відповідно до якого у вересні розпочався експериментальний проект. За умовами експерименту, 50% коштів, отриманих від перевиконання плану надходжень митних платежів, спрямовуються на розбудову інфраструктури регіону. Було визначено 4 експериментальні області (‪Волинська, ‪Чернівецька, ‪Львівська та ‪Одеська), які першими почали реалізацію такого експерименту. В цьому році до експерименту долучилось ще місто Київ.