ua en ru

ДФС здійснює контроль за обігом підакцизних товарів та роботою АЗС, - Солодченко

ДФС здійснює контроль за обігом підакцизних товарів та роботою АЗС, - Солодченко Фото: Сергій Солодченко (facebook.com)
Автор: РБК-Украина

З початку року за участі працівників ДФС демонтовано 548 нелегальних заправних комплексів

Державна фіскальна служба України наразі проводить активну роботу щодо протидії нелегальній діяльності АЗС та незаконному обігу в країні підакцизних товарів.

Про це повідомив виконуючий обов’язки голови Державної фіскальної служби України Сергій Солодченко в ході онлайн засідання комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

Зокрема, він повідомив, що з початку року за участі працівників ДФС демонтовано 548 нелегальних заправних комплексів, власники яких не мали жодних дозвільних документів чи ліцензій на таку діяльність.

"Більшість заправних станцій в Україні все ж мають ліцензії на таку діяльність, але умови їх надання - це питання не до податкової міліції. Ми не перевіряємо ліцензійні умови. В поле зору відомства потрапляють лише ті АЗС, які не мають жодних документів", - розповів керівник ДФС.

Він також поінформував комітет, що загалом, від початку року ДФС вилучила з незаконного обігу підакцизних товарів на суму 1,4 мільярди гривень.

"Стосовно нелегального спирту, підроблених горілчаних та інших алкогольних напоїв - це потужний напрямок щоденної роботи. Лише нещодавно вилучили 280 тисяч пляшок горілки невідомого походження. І це лише один зі значних епізодів. Також, вистачає дрібних порушень обігу підакцизних товарів, це близько тисячі складених адміністративних протоколів. Але й це наша щоденна робота, яку ми проводимо не зупиняючись", - додав Солодченко.

За його словами, сьогодні на відповідальному зберіганні знаходиться 5 контейнерів підроблених тютюнових виробів, які нещодавно було вилучено в Одесі.

"Ми готові до їх публічного знищення разом з представниками комітету, асоціації "Укртютюн" та громадськістю", - резюмував очільник ДФС.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що ДФС створить санаторно-реабілітаційні та медико-діагностичні центри для співробітників, які були в АТО.