ua en ru

ДФС оштрафувала Коболєва на 8,3 млрд гривень

ДФС оштрафувала Коболєва на 8,3 млрд гривень Фото: Андрій Коболєв (УНІАН)

Коболєва оштрафували через те, що він "не забезпечив подання додаткової митної декларації"

Державна фіскальна служба України (ДФС) оштрафувала голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва на 8,3 млрд гривень. Про це Коболєв повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Я сьогодні отримав від Державної фіскальної служби України: два персональні штрафи на суму 7 та 1,3 млрд гривень. Тобто я (як фізична особа) повинен сплатити 8,3 млрд грн "не пізніше п‘ятнадцяти днів", - повідомив Коболєв.

Відповідно до оприлюднених Коболєвим документів, ДФС визнала його винним у порушенні митних правил і вирішила накласти адміністративне стягнення у вигляді штрафів у розмірі 300% несплаченої суми митних платежів.

Як зазначив глава правління НАК, у тексті постанови вказано, що причиною штрафу є те, що він "не забезпечив можливість подання додаткової митної декларації з повним пакетом товаросупроводжуючих документів".

Разом з тим, Коболєв зазначив, що на його думку, причиною таких дій ДФС є те, що НАК відмовився платити за газ, який Російська Федерація поставляє в ОРДЛО. Коболєв також додав, що НАК не платитиме за газ, який не замовляв.

"Реальна причина - відмова "Нафтогазу" оформлювати та оплачувати природний газ, який ВАТ "Газпром" контрабандно постачав на тимчасово окуповані території Донецької та Луганських областей. Саме тому ми досі й не можемо надати весь пакет документів, оскільки не будемо платити за газ, який не замовляли і не споживали, але на якому наполягає "Газпром", - повідомив він.

А ось і привітання з перемогою в Стокгольмі, яке я сьогодні отримав від Державної фіскальної служби України: два персона...

Опубліковано Andriy Kobolyev 1 березень 2018 р.

Нагадаємо, раніше головний комерційний директор НАК Юрій Вітренко повідомляв, що російський "Газпром" припинив вимагати від НАК "Нафтогаз України" сплати поставок газу на окуповані території Донбасу.

Претензії російського газового монополіста "Газпром" по постачаннях газу на окуповані території Донецької та Луганської областей на даний момент складають близько 1,3 мільярда доларів.