ua en ru

ГФС обшукує офіс великого київського провайдера

ГФС обшукує офіс великого київського провайдера Фото: податкова не припиняє обшуки в українських компаніях

Керівництво провайдера заявляє про тиск на компанію

Державна фіскальна служба проводить обшук в офісі київського інтернет-провайдера "Ланет", що обслуговує близько 150 тис. абонентів у Києві. Про це РБК-Україна повідомив один з керівників компанії.

Він стверджує, що податківці вилучають оргтехніку, особисті речі та гроші, поводяться "по-хамськи". За його словами, "Ланет" вже кілька місяців судиться з ГФС, намагаючись оскаржити результати однієї з перевірок, згідно з якою компанії пред'явили звинувачення в несплаті податків. Незважаючи на те, що судова тяганина ще не закінчилася, ГФС прийшла з обшуком. "Ми вважаємо, що це спроба ГФС чинити тиск на нашу компанію в світлі нашого з ними судового розгляду. І ми будемо оскаржувати цю перевірку", - повідомив менеджер.

За його словами, перевірка також торкнулася компанію-дистриб'ютора ТВ-обладнання "Ромсат", яка пов'язана з "Ланетом" спільними власниками.

Інформацію про обшук в компаніях підтвердила Інтернет Асоціація України, яка об'єднує 130 компаній. У той же час директор "Ланета" Маріан Івасюк повідомив РБК-Україна, що поки не може давати жодних коментарів з даного питання.

Нагадаємо, в кінці вересня Служба безпеки України прийшла з обшуком в офіс провайдра "В. О. К. С.", а в серпні Прокуратура та СБУ провели обшук в офісі IT-компанії KM Core.