ua en ru

У ДФС назвали причину поширення інформації про обмеження ввозу товарів з-за кордону

У ДФС назвали причину поширення інформації про обмеження ввозу товарів з-за кордону Фото: Мирослав Продан

Процедура обмеження передбачена Митним кодексом та міжнародними конвенціями

Поширення інформації про перешкоджання ввезення брендових речей пов'язане з перевірками Державної фіскальної служби (ДФС) у ряді інтернет-магазинів. Про це сьогодні в ході засідання уряду заявив виконуючий обов'язки голови ДФС Мирослав Продан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора в засобах масової інформації було озвучено, що керівництвом ДФС вжито низку заходів щодо перешкоджання ввезення на територію країни брендових речей і так далі. Ми на офіційному сайті опублікували свою позицію з цього питання. Але я не розумію, чому такий резонанс набула ця інформація", - заявив Продан.

За його словами, це - процедура, яка функціонувала раніше і продовжує функціонувати, і вона передбачена як Митним кодексом, так і міжнародними конвенціями.

"Дізнавшись першоджерело цієї інформації, я це пов'язую з тим, що ДФС проводиться ряд заходів, пов'язаних з мережами інтернет-магазинів, а також з сортувальними станціями, де відбувається розмитнення міжнародних поштових відправлень", - резюмував в.о. голови ДФС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ДФС пояснили, в яких випадках обмежується ввезення товарів з-за кордону. Так, обмеження митницями ввезення товарів відомих брендів, придбаних в іноземних інтернет-магазинах, відбувається тільки на вимогу правовласників або їхніх представників.