ua en ru

ДФС знайшла "російський слід" у справі смертельного алкоголю

ДФС знайшла "російський слід" у справі смертельного алкоголю Фото: виявлений метанол

Встановлено канал надходження у Харківську область метилового спирту

Канал надходження у Харківську область метилового спирту, який став основним інгредієнтом смертельного "коктейлю", від якого вже померло 38 людей, встановлено. Про це 1 жовтня повідомив перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан у своєму Facebook.

"Він (спирт - ред.) поставлявся з одного з підприємств Луганської області, яке знаходиться у Сєверодонецьку. Це підприємство, що офіційно займається, зокрема, і продажем метанолу, ввозило зазначену продукцію з Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що посадова особа сєверодонецького підприємства за готівку незаконно реалізовувала метанол знайомому посереднику, який перепродав його безпосередньому організатору виготовлення сурогату, отримуючи гроші на картку.

"Нині також встановлений і допитаний водій, який перевозив спирт. При цьому в наданих йому фіктивних супровідних документах було вказано, що він нібито перевозив іншу рідину. Всього у незаконний спосіб посереднику цієї оборудки було продано більше п'яти тонн метанолу, який був потім доставлений організаторові виготовлення сурогатного алкоголю", - доповів Білан.

За його словами, посередник дав покази і в усьому зізнався, за місцем його проживання вже проведено обшук, а в цю мить триває обшук і на зазначеному підприємстві.

Нагадаємо, організатор виготовлення сурогатного алкоголю та двоє його пособників 30 вересня були заарештовані судом на 60 діб без права внесення застави, ще один пособник перебуває під домашнім арештом.