ua en ru

ДФС в березні зібрала рекордну суму - понад 60 млрд гривень

ДФС в березні зібрала рекордну суму - понад 60 млрд гривень Фото: глава ДФС Роман Насіров

Всього у I кварталі служба зібрала понад 140 млрд гривень

Державна фіскальна служба (ДФС) у березні поточного року забезпечила рекордну суму зборів – 60,3 млрд гривень. Про це повідомив глава служби Роман Насіров під час прес-конференції на тему "Підсумки роботи фіскальної служби за I квартал 2016 року", передає кореспондент РБК-України.

"У березні у нас рекордні показники по надходженнях - більше 60 млрд гривень. Такого ніколи не було. Це не просто гроші, за ці кошти виплачуються пенсії, фінансування АТО та інші платежі держави", - зазначив Роман Насіров.


У першому кварталі поточного року ДФС зібрала 140,7 млрд гривень, що на 35,3 млрд гривень більше результату за I квартал 2015 року.

За даними ДФС, високі обсяги надходжень досягнуто по ПДВ. Зокрема, середньомісячний збір ПДВ з вироблених товарів в I кварталі склав 11,9 млрд гривень, при середньомісячних надходжень минулого року близько 8,9 млрд гривень.

Станом на 1 квітня, на рахунки платників грошовими коштами відшкодовано 22,2 млрд гривень ПДВ, що вдвічі більше відповідного періоду 2015 року.

Єдиний внесок у першому кварталі сплачено на суму в 30 млрд гривень. При скороченні ставки практично вдвічі надходження внеску скоротилися лише на 25,2% у порівнянні з відповідним періодом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДФС в березні очікувала 55 млрд гривень надходжень в загальний фонд держбюджету.