ua en ru

ДФС ліквідувала центр мінімізації митних платежів з обігом 200 млн гривень

ДФС ліквідувала центр мінімізації митних платежів з обігом 200 млн гривень Фото: ГФС ліквідувала центр мінімізації митних платежів

1,2 млн гривень на рахунках фірм, що використовувались у схемі, арештовано

Співробітниками податкової міліції Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області в рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ст. 212 КК України, припинено діяльність центру мінімізації митних платежів. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Як йдеться у повідомленні, співробітниками служби в ході розслідування встановлено, що група осіб, використовуючи підприємства, що входять у транзитно-конвертаційні групи, з метою ухилення від сплати податків і митних платежів, підробляли документи, необхідні для митного оформлення товарів (інвойси, технічна документація).

Крім того, зазначені особи імпортували з Китаю та Індії товар для сільгосптехніки, будівельні інструменти та побутову хімію, значно занижуючи реальну ринкову ціну.

Обсяг товарних операцій в 2014-2016 роки склав близько 200 млн гривень.

За результатами проведених обшуків вилучено комп'ютерну техніку, печатки, мобільний телефон, документацію, побутову хімію в асортименті, будівельні інструменти та товари для сільгосптехніки загальною орієнтовною вартістю понад 8 млн гривень.

Також арештовані 1,2 млн гривень коштів на рахунках підприємств, що входять до складу центру мінімізації митних платежів, накладено арешт.

Нагадаємо, у Київській області ДФС ліквідувала конвертцентр з оборотом 72 млн гривень.