ua en ru

ДФС вилучила нелегальних паливо-мастильних матеріалів майже на 3,8 млн грн

ДФС вилучила нелегальних паливо-мастильних матеріалів майже на 3,8 млн грн Фото: Сергій Білан (facebook.com)

Правоохоронці вилучили 170 тонн паливо-мастильних матеріалів

Співробітники податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в місті Києві викрили схему мінімізації сплати податків та підпільне виробництво паливо-мастильних матеріалів. Про це повідомив заступник голови ДФС Сергій Білан на своїй сторінці в Facebook.

Правоохоронці вилучили 170 тонн продукції на 3,78 млн гривні.

"В рамках проведення операції "Акциз-2017" та розслідування кримінального провадження за ч.1 ст. 204 та ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України встановлено, що в період січня-листопада 2016 року службові особи однієї із компаній ухилилися від сплати майже 4,2 млн грн ПДВ, шляхом використання у господарській діяльності послуг низки підприємств, які належать до транзитно-конвертаційної групи та мають ознаки фіктивності", - написав Білан.

Підприємці документально оформлювали безтоварні операції з придбання однієї групи товарів (переважно пального) та в подальшому реалізовували іншу групу товарів (товарно-матеріальні цінності, послуги) підприємствам реального сектору економіки, здійснюючи таким чином злам товарної групи, зазначив Білан.

"Вказана схема дозволяла підприємствам реального сектору економіки мінімізувати податкове навантаження та отримувати необліковані готівкові кошти, а також створювала умови для безпідставного завищення витрат та податкового кредиту з ПДВ", - додав Білан.

Також правоохоронці встановили, що в Київській області на території одного із нафтосховищ, де компанія-фігурант орендує резервуари для зберігання пального, діє підпільне виробництво паливо-мастильних матеріалів.

"З метою збільшення кількості та зменшення собівартості товарного бензину зловмисники здійснювали виготовлення контрафакту, шляхом змішування бензину із високотоксичними низькоякісними хімічними домішками та газовими стабільними бензинами. Контрафактні паливно-мастильні матеріали реалізовували через мережу АЗС на території Києва", - зазначив Білан.

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві викрили схему мінімізації сплати податків та підпільне виробництво ПМ...

Опубліковано Сергієм Біланом 29 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше правоохоронці ліквідували чотири цехи з виробництва фальсифікованого алкоголю у різних регіонах України.