ua en ru

ДФС в Донецькій області ліквідувала конвертцентр обігом близько 100 млн гривень

ДФС в Донецькій області ліквідувала конвертцентр обігом близько 100 млн гривень Фото: ДФС ліквідувала черговий "конверт"

Центр мінімізував митні платежі

Співробітники податкової міліції Державної фіскальної служби у Донецькій області спільно зі Службою безпеки України та прокуратурою викрили роботу центру мінімізації митних платежів, за допомогою якого здійснювалося незаконне переміщення товарів на тимчасово окуповану територію. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Як повідомляється, зловмисники організували схему незаконного ввезення на непідконтрольну територію Донецької області товарів і продуктів харчування, використовуючи схему перерваного експорту. Для здійснення доставки товарів між підконтрольними організаторам компаніями - експортерами та компаніями - нерезидентами полягали зовнішньоекономічні контракти.

Оформлення вантажів і перетин кордону з Росією відбувалося на Харківській митниці. Надалі, після переміщення вантажів на митну територію РФ, вантажоодержувачі відмовлялися під формальним приводом від отримання вантажу і доручали повернути товар на адресу компанії, зареєстрованої в Донецьку. Таким чином вантаж, через тимчасово непідконтрольний пункт пропуску "Успенка" завозився на тимчасово окуповану територію.

Загальний обіг угод, проведених за даною схемою, склав майже 100 млн гривень.

В результаті проведених в Дніпрі, Харкові та Донецької області семи обшуків були вилучені печатки підприємств, понад 244 тис. гривень готівкою в національній та іноземній валюті, банківські карти, документи бухгалтерського та податкового обліку, митні декларації, чорнові записи та комп'ютерна техніка.

Також накладено арешт на 70 вантажних транспортних засобів, що здійснюють перевезення вантажів, орієнтовною вартістю понад 42 млн. гривень, крім того, арештовано грошові кошти, що знаходяться на 21 банківському рахунку трьох підприємств.

Нагадаємо, Харківської області викрито конвертцентр, який обслуговував зернотрейдерів.