ua en ru

У Харківській області викрито конвертцентр, що обслуговував зернотрейдерів

У Харківській області викрито конвертцентр, що обслуговував зернотрейдерів Фото: правоохоронці викрили незаконний елеватор

Ведеться робота з вилучення зернового елеватора, вартістю понад 20 млн гривень

У Харківській області викрили та ліквідували міжрегіональний "конвертаційний центр", організований групою людей, які надавали послуги підприємцям, переважно зернотрейдерам, незаконні послуги з ухилення від сплати податків. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що незаконний "конверт" було виявлено 19 травня міжвідомчою групою у складі представників оперативного підрозділу Східного регіонального управління Держприкордонслужби та Головного управління Державної фіскальної служби в Харківській області.

"Правоохоронцями було проведено обшуки службових приміщень підприємства, яке розташоване в м. Куп'янськ. Крім комп'ютерної техніки, внутрішньої документації та банківських карток, у господарів фірми було вилучено близько 185 тонн зернових культур, вартість яких складає близько 750 тисяч гривень", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, використовуючи злочинні схеми, товар планували переправити за межі України, порушуючи чинне законодавство України.

altaltalt
Фото: незаконний елеватор у Куп'янську

"Крім того, контролюючими органами проводиться робота з вилучення зернового елеватора, вартість якого становить понад 20 мільйонів гривень. На даний момент тривають подальші процесуальні дії", - резюмували в ДПСУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Харківській області співробітники податкової міліції викрили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з обігом понад 80 млн гривень.