ua en ru

У ГФС анонсували новий етап реформування митниці

У ГФС анонсували новий етап реформування митниці Фото: Мирослав Продан

Зокрема, відомство має намір підвищити зарплати митникам

Виконуючий обов'язки заступника голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан під час засідання Митного комітету Громадської ради при ДФС розповів про новий етап реформування митниці. Про це пише Урядовий портал.

За словами Продана, чинним законодавством передбачено спрямування до 10% суми перевиконаних індикативів митних надходжень на забезпечення функціонування митних органів.

"Ми, нарешті, отримали ресурс для розвитку митниці. Це ті кошти, які будуть спрямовані на розвиток інфраструктури митних постів, закупівлю сканерів, засобів відеоспостереження та іншого необхідного обладнання для здійснення митного контролю. Крім того, частина коштів буде використана на підвищення зарплати митникам", - відзначив Продан.

Він повідомив, що вже у лютому ДФС зможе отримати більше 200 млн гривень, а протягом року ця сума може скласти близько 1,5 млрд гривень.

Чиновник також розповів про те, що нова стратегія типових пунктів пропуску передбачає приведення всіх українських митниць до єдиного зразку - починаючи від естетичного вигляду і закінчуючи технічним забезпеченням.

"Ми плануємо облаштувати всі пункти пропуску засобами відеоспостереження, які дозволять у режимі онлайн спостерігати за всіма митними процедурами у пунктах пропуску. Здійснювати такий контроль будуть працівники координаційно-моніторингового центру, а відео буде зберігатися протягом 90 днів як своєрідна доказова база", - розповів Продан.

Він також повідомив, що з боку ДФС вже розроблені пропозиції до Концепції реформування державної митної справи.

Нагадаємо, ДФС усунула все керівництво Львівської митниці після інциденту з хабарем.