ua en ru

ДФІ перевірить фінансову діяльність топ-20 держпідприємств

ДФІ перевірить фінансову діяльність топ-20 держпідприємств Фото: ДФІ перевірить фінансову діяльність топ-20 держпідприємств

Перевірки проведуть у тому числі і на предмет використання посередників у торговельних операціях

Державна фінансова інспекція (ДФІ) буде перевіряти фінансову діяльність топ-20 держпідприємств, в тому числі, на предмет використання посередників у торгових операціях. Про це йдеться у статті РБК-Україна "Потрапили під роздачу: ДФІ починає перевірку держпідприємств з "Електроважмашу".

Так, за словами міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса, є підозри щодо компаній, підзвітних МЕРТ і МінАП.

Зокрема, мова йде про "Укртрансхімаміак" і Об'днану гірничо-хімічну компанію (обидва - МЕРТ), "Укрспирт" та Державну продовольчо-зернову корпорацію України (обидва - МінАП). Щодо керівництва перших двох компаній Абромавічус неодноразово висловлював своє невдоволення.

Так, головам ДП Віктору Бондику і Руслану Журило він пропонував написати заяви про відставку. Однак, вимогу міністра було проігноровано, а Бондик перебуває у відпустці.

У свою чергу,глава ДФІ Лідія Гаврилова повідомила РБК-Україна, що чекає від МЕРТ списку підприємств, на які необхідно вийти на перевірки.

"Вчора нам прийшло доручення від прем'єр-міністра, тому чекаємо перелік підприємств і будемо перевіряти їх за період 2014-2015 роки", - сказала Гаврилова.

Втім, "Укртрансхімаміак" ревізори і так планували перевіряти, а "Укрспирт" інспектували 4-5 місяців тому. Якщо буде необхідність перевірити неохоплений період, то ДФІ готова знову вийти на "Укрспирт".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ДП "Элетротяжмаш" (Харків), підзвітне Міністерству економічного розвитку і торгівлі, тільки за одним контрактом недоотримало прибутку в розмірі понад 1,6 млн дол.