ua en ru

Німецька поліція провела спецоперацію в таборі для біженців

Німецька поліція провела спецоперацію в таборі для біженців Фото: поліція ФРН (facebook.com-BundespolizeiKarriere)

Була проведена низка затримань

Спецпідрозділ поліції в четвер, 3 травня, провів масштабну операцію в гуртожитку для біженців в Ельвангені у федеральній землі Баден-Вюртемберг. Про це повідомляє німецьке видання DW.

В її ході був затриманий 23-річний прохач притулку з Того, чия вислання з Німеччини двома днями раніше зірвалася з-за опору інших мешканців гуртожитку.

У ході спецоперації також виявлено п'ять осіб, підозрюваних у крадіжках або злочини, пов'язані з наркотиками. Щодо 27 осіб вирішується питання про порушення справи за опір органам правопорядку.

Тоголезца і ще 17 осіб переведуть в інші гуртожитки для біженців.

"Ми не допустимо появи зон, вільних від дотримання закону, на зразок тієї, яка виникла тут", - заявив заступник начальника поліції Эльвангена Бернхард Вебер (Bernhard Weber).

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, поліція Эльвангена 1 травня зіткнулася з безпрецедентною ситуацією: четверо співробітників намагалися видворити шукача притулку з Того в Італію, але від 150 до 200 африканців, розміщених у цьому ж гуртожитку для біженців, надали настільки масивний опір, що поліцейським довелося відступити. У таборі В Эльвангене живуть близько 500 осіб, переважно з Нігерії, Гвінеї і Камеруну.

Міністр внутрішніх справ ФРН Хорст Зєєхофер (Horst Seehofer) назвав інцидент в Эльвангене "ударом в обличчя законослухняному населенню". "Неприпустимо таким чином топтати ногами гостинність", - підкреслив Зеехофер в ході прес-конференції в Берліні 3 травня.