ua en ru

В Німеччину незаконно в'їхало майже 8800 мігрантів з початку року

В Німеччину незаконно в'їхало майже 8800 мігрантів з початку року Фото: у Німеччини незаконно в'їхало майже 8800 мігрантів з початку року

При цьому, реальна кількість незаконних в'їздів вище

Федеральна поліція Німеччини зафіксувала 8758 випадків незаконного проникнення на територію ФРН з початку 2017 року. Про це повідомляє Redaktionsnetzwerk Deutschland з посиланням на відомчі дані.

"Найбільшу кількість незаконних переходів фіксується на кордоні з Австрією і Швейцарією. Через аеропорти до Німеччини в січні і лютому незаконно в'їхали 1658 чоловік. При цьому реальне число незаконних в'їздів, очевидно, вище, оскільки поліція затримує не кожного порушника", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що більшу частину незаконних мігрантів складають афганці (742), сирійці (658) і нігерійці (529).

"Ці дані дозволяють укласти, що так званий "балканський маршрут" для мігрантів з Близького Сходу перекритий аж ніяк не повністю. Крім того, збільшується частка мігрантів з Африки, які прибувають в Німеччину через Середземне море", - повідомляє Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Нагадаємо, також сьогодні повідомлялося, що Німеччина вперше депортує заарештованих за причетність до тероризму громадян, які народилися в сім'ях мігрантів на території країни.