ua en ru

До Німеччини могли прибути тисячі колишніх талібів у якості біженців

До Німеччини могли прибути тисячі колишніх талібів у якості біженців Фото: бійці руху "Талібан"

Під час подачі заяв на отримання притулку тисячі мігрантів ідентифікували себе як колишніх талібів

Тисячі колишніх бійців терористичного руху "Талібан" могли бути серед понад мільйона біженців, які прибули до Німеччини за останні два роки. Про це 22 квітня повідомляє DW.

Зазначено, що німецьке федеральне відомство з питань міграції та біженців (BAMF) поінформувало органи безпеки ФРН, що під час подачі заяв на отримання притулку тисячі мігрантів ідентифікували себе як колишніх талібів.

За даними видання, щодо принаймні 70 афганських чоловіків федеральна прокуратура проводить розслідування, проте невідомо, чи всіх їх підозрюють в активній діяльності в "Талібані". Шістьох афганців утримують у слідчому ізоляторі, а щодо ще кількох наступного тижня мають початися попередні судові слухання. При цьому міграційне відомство та федеральна прокуратура не надали коментарів щодо присутності колишніх талібів на території ФРН.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в межах виконання угоди між Європейським Союзом і Туреччиною, мета якої подолати кризу біженців, найбільша кількість прийнятих із Туреччини шукачів притулку припадає саме на Німеччину.