ua en ru

Німеччина прийняла найбільше біженців у рамках угоди Туреччини з ЄС

Німеччина прийняла найбільше біженців у рамках угоди Туреччини з ЄС Фото: біженці в Німеччині

Близько 1,8 тисячі прийнятих із Туреччини шукачів притулку припадає на ФРН

У межах виконання угоди між Європейським Союзом і Туреччиною, мета якої подолати кризу біженців, найбільша кількість прийнятих із Туреччини шукачів притулку припадає на Німеччину. Про це повідомляє DW.

Згідно з інформацією журналістів, які посилаються на дані джерел із міністерства внутрішніх справ ФРН, загалом у рамках цієї угоди до Євросоюзу прибуло майже 4,9 тис. біженців. Із них близько 1,8 тисячі прийнятих шукачів притулку припадає на Німеччину.

Зазначено, що на другому місці перебувають Нідерланди з трохи більше 1 тис. прийнятих у рамках угоди біженців. Далі йдуть Франція з 691 прийнятим шукачем притулку та Фінляндія (384 біженці). П'яте місце за Швецією, що прихистила в межах цієї угоди 279 біженців. Шосте місце посідає Бельгія (242 біженці). За нею Італія з 208 прийнятими шукачами притулку та Іспанія, що прийняла 118 біженців.

Крім того, більшість літаків, які перевозять людей із турецьких таборів біженців до ЄС, приземляються саме в Німеччині. Мало того, у МВС ФРН планують довести кількість таких біженців до 500 щомісяця.

Як відомо, укладена в березні 2016 року угода між Євросоюзом і Туреччиною зобов'язує Анкару приймати назад біженців, які прибувають на територію ЄС через акваторію Егейського моря. Європейський Союз у відповідь напряму приймає сирійських біженців із Туреччини.

Нагадаємо, з початку 2017 року в Середземному морі, на шляху до Італії, загинуло 1073 мігранти.