ua en ru

В Німеччину в 2018 прибуло понад 100 тис. мігрантів

В Німеччину в 2018 прибуло понад 100 тис. мігрантів Фото: Хорст Зеехофер (seehofer-direkt.de)

В листопаді і грудні приплив мігрантів до Німеччини традиційно знижується

З початку 2018 року до Німеччини прибули понад 100 тисяч біженців. Про це повідомив міністр внутрішніх справ ФРН Хорст Зеехофер під час засідання фракції консервативного блоку ХДС/ХСС, передає РБК-Україна з посиланням на DW.

У листопаді та грудні приплив мігрантів до Німеччини традиційно знижується, тому глава МВС виходить з того, що загальна їх кількість за цей рік не перевищить 200 тисяч.

Раніше Зеехофер називав цю цифру в якості цільового показника, кажучи, що "це нам до снаги" і в подібних обставинах "буде працювати інтеграція".

"Будь-яке перевищення даного числа я вважаю надмірним навантаженням", - зазначав він.

У свою чергу, експерт з внутрішньої політики парламентської фракції Лівої партії Улла Йельпке називала подібні розмови з боку міністра "нагнітанням паніки".

Нагадаємо, партії-учасники правлячої коаліції в Німеччині домовилися про основні положення легалізації трудової імміграції у ФРН. Як зазначалося, закон дозволить перетворити Німеччину в класичну імміграційну країну, таку як Канада, Австралія, Нова Зеландія або США.

Також закон знімає обмеження для отримання робочих віз трудових мігрантів з третіх країн, що мають особливо дефіцитну професію, наприклад, медперсонал по догляду за людьми похилого віку.