ua en ru

Німеччина поки не ухвалила остаточного рішення про схему підтримки концерну Opel.

Німеччина поки не ухвалила остаточного рішення про схему підтримки концерну Opel. Про це повідомив журналістів в рамках візиту до Москви міністр енергетики, економіки і технологій Німеччини Райнер Брюдерле. Він відзначив, що "ідеї" підтримки автоконцерну обговорювалися в грудні 2009 р. в Германії і на європейському рівні. Р.Брюдерле важко оцінити план реструктуризації компанії. Він відзначив, що це тільки перший крок на шляху до надання підтримки концерну.

Р.Брюдерле відмітив, що якщо буде прийнято рішення про виділення субсидії компанії Opel, то це може стати приводом для будь-якої іншої німецької компанії звернутися до держави за фінансовою допомогою.

Як повідомлялося на початку лютого 2010 р., Opel, що належить американському автоконцерну General Motors (GM), в рамках реструктуризації планує інвестувати в операційну діяльність в Європі 11 млрд євро до 2014 р. Компанія також розраховує отримати 2,7 млрд євро у вигляді позик і гарантій по позиках від європейських урядів. До 2011 р. компанія планує добитися беззбитковості, а в 2012 р. - досягти "пристойного прибутку". Крім того, Opel підтвердив свій намір скоротити 8,3 тис. робочих місць в Європі.

Нагадаємо, 4 листопада 2009 р. GM повідомив, що не продаватиме Opel консорціуму з канадської Magna International і російського Ощадбанку. Керівництво General Motors вирішило залишити німецьку компанію в своєму складі. Як причини цього несподіваного рішення називають ринкові умови, що змінилися, і стратегічну важливість Opel для бізнесу GM.