ua en ru

Німеччина виступила категорично проти інтервенції в Сирію

Німеччина виступає категорично проти збройного втручання в Сирії. Про це повідомив глава МЗС ФРН Гідо Вестервелле, передає Deutsche Welle.

"Для спекуляцій з приводу військових опцій, на думку федерального уряду, немає ніяких підстав", - заявив Вестервелле в інтерв'ю газеті Die Welt, витяги з якого в середу, 30 травня, цитує агентство AFP.

"Жахливі кадри і новини з Сирії нікого не можуть залишити байдужим. Тим більше необхідно використовувати всі політичні важелі, щоб, нарешті, зупинити насильство в Сирії і домогтися виконання мирного плану Кофі Аннана в повному обсязі", - зазначив німецький міністр. За словами Вестервелле, федеральному уряду важливо допомогти сирійцям і уникнути розповзання конфлікту по всьому регіону.
"Вирішальне значення має згуртоване і рішуче посилення політичного і дипломатичного тиску з боку світової спільноти на сирійське керівництво на чолі з Президентом Башаром Асадом, і тут задуматися необхідно в першу чергу тим, хто досі не вирішується позбавити режим Асада захисту", - підкреслив Вестервелле.

Тим часом, офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт заявив, що федеральний канцлер Ангела Меркель в ході майбутнього 1 червня візиту Президента Росії Володимира Путіна в Берлін, "поза сумнівом, спробує переконати російську сторону так же, як і Німеччина, робити ставку на політичний процес і так само, як і федеральний уряд, піклуватися про те, щоб ООН прийняла правильні рішення щодо режиму Асада".

Нагадаємо, раніше голова Французької Республіки Франсуа Олланд заявив, що військова операція західної коаліції в Сирії можлива, але тільки якщо вона буде підкріплена пыдтримуючою такі дії резолюцією ООН.