ua en ru

Німеччина виділить Україні на розмінування Балаклії 200 тис. євро

Німеччина виділить Україні на розмінування Балаклії 200 тис. євро Фото: прапори України і Німеччини (twitter.com/kmda_official)

ФРН фінансово допомогла Україні з розмінуванням на суму в 1,5 млн євро з 2016 року

Федеративна республіка Німеччина (ФРН) виділить Україні на розмінування Балаклії Харківської області 200 тис. євро. Про це повідомляє прес-служба посольства ФРН в Україні.

"Федеральний уряд сприяє очищенню місця аварії в Балаклії від боєприпасів. Воно надає підтримку найбільшої в світі організації протимінної діяльності HALO у вигляді придбання броньованого транспортного засобу, яким можна ефективно знешкоджувати і ліквідувати вибухонебезпечні боєприпаси, розкидані на великій території в результаті вибуху 23 березня цього року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, Німеччина надає для цього 200 тис. євро. Відзначається, що ФРН надала сприяння з HALO починаючи з 2016 року в рамках розмінування на сході України на загальну суму в 1,5 млн євро.

В даний момент за рахунок німецьких засобів розміновано приблизно 100 тис. м2. При цьому було знищено 27 наземних мін та боєприпасів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву федерального президента ФРН Франка-Вальтера Штайнмайера, що ФРН не буде замовчувати розбіжності з Російською Федерацією через Україну.