ua en ru

Німеччина виділить 2 млн євро для гуманітарних проектів на Донбасі

Німеччина виділить 2 млн євро для гуманітарних проектів на Донбасі Фото: прапори України і Німеччини (minagro.gov.ua)

Спілка робітничих самаритян на Донбасі також використовує 200 тис. власних коштів

Федеративна республіка Німеччина (ФРН) виділить 2 млн євро для гуманітарних проектів на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба посольства ФРН в Києві.

"Сілка робітничих самаритян (СРС) і в наступні роки буде здійснювати надання термінової підтримки постраждалим від конфлікту на сході України: в 2018 і 2019 Федеральний уряд виділив зараз ще 2 млн євро; крім того, СРС використовує 200 тис. євро власних коштів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, СРС надає в Україні підтримку тим, хто потребує допомоги, зокрема, внутрішньо переміщеним особам.

Так, федеральний уряд в останні роки виділив для гуманітарної діяльності СРС в Україні вже майже 4,5 млн євро.

Нова фаза проекту, яка розпочнеться в березні 2018 року, буде проходити в громадах Луганської та Донецької областей. Вона сприятиме забезпеченню харчуванням і предметами гігієни тих, хто особливо постраждав від конфлікту, перш за все літніх людей.

Подальші складові проекту передбачають допомогу в підготовці до зими (надання будівельних та ізоляційних матеріалів, палива) тим, хто страждає у погано облаштованому і слабо утепленому житлу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фінансова підтримка ФРН Україні за 2014-2016 роки становила понад 800 млн євро. Відзначається, що федеральний уряд підтримує економічний розвиток України та пропагує хороші урядові практики і верховенство права.