ua en ru

Німеччина виділить 1,5 млн євро на гуманітарні заходи Червоного Хреста в Україні

Німеччина виділить 1,5 млн євро на гуманітарні заходи Червоного Хреста в Україні Фото: Червоний Хрест (icrc.org)

Загальний внесок ФРН у МКЧХ в Україні за 2016-2018 рік складе близько 16 млн євро

Федеративна республіка Німеччина (ФРН) виділить 1,5 млн євро на гуманітарні заходи Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні. Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на інформацію посольства ФРН в Києві.

"Уряд Німеччини виділяє додаткові 1,5 млн євро на підтримку гуманітарних заходів МКЧХ в Україні", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, ФРН своїми засобами фінансує численні гуманітарні заходи і субпроекти у рамках проекту "МКЧХ - допомога, захист, профілактика і співробітництво в Україні у 2016-2017 роках" з центром уваги на східній Україні.

Так, діяльність, що фінансується в рамках проекту, включає в себе медичну допомогу, лікування травм, підтримку медичних установ, профілактичні заходи, забезпечення населення продуктами та засобами гігієни, водопостачання, навчання медичного та середнього медичного персоналу, пошук зниклих безвісти і возз'єднання сімей, піклування полоненими, роз'яснювальну роботу про небезпеку мін і залишків боєприпасів

У посольстві уточнили, що загальний внесок ФРН у діяльність МКЧХ в Україні за період 2016-2018 складе близько 16 млн євро.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФРН виділить Україні на розмінування Балаклії Харківської області 200 тис. євро.