ua en ru

Німеччина встановила рекорд з вироблення енергії на сонячних батареях

Німеччина встановила рекорд з вироблення енергії за рахунок використання фотоелектричних перетворювачів - сонячних батарей, повідомляє Reuters. Досягнення було зафіксоване опівдні 25 і 26 травня ц.р., коли установки генерували 22 ГВт.год енергії. За словами німецьких фахівців, еквівалентну кількість енергії можна отримати при повному завантаженні потужностей 20 атомних електростанцій (АЕС).

Проведені вимірювання показали, що при перерозподілі виробленої і накопиченої електроенергії її вистачило б для покриття однієї третини від загального споживання енергії в Німеччині в робочий день 25 травня і вихідний день 26 травня.

Зазначимо, що Німеччина активно нарощує генеруючі потужності, які використовують поновлювані джерела енергії: вітер, сонце і біопаливо. Це є наслідком федеральної політики, яка під тиском громадськості проводить курс по заміщенню традиційних джерел, насамперед АЕС, "зеленими". Основну роль в цьому зіграв громадський резонанс, який виник після крупної аварії на японській станції "Фукусіма-1" в березні 2011 р. Зокрема, в 2011 р. в Німеччині було закрито вісім АЕС, а до 2022 р. на території країни мають бути заглушені реактори всіх діючих станцій.

Окрім цього федеральна програма ставить за мету до 2020 р. добитися рівня зниження викидів парникових газів на 40% в порівнянні з 1990 р.