ua en ru

Німеччина вимагає від РФ продовжити транзит газу через Україну

Німеччина вимагає від РФ продовжити транзит газу через Україну Фото: Штеффен Зайберт (twitter.com/ShakRiet)

Німецький політик заявив, що це у їх абсолютних інтересах

Представник федерального уряду Німеччини Штеффен Зайберт заявив, що німецька влада наполягає на продовженні газового транзиту через територію України. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Укрінформ".

Зайберт повідомив, що з їх точки зору, продовження ролі України як транзитної держави є необхідністю.

"Ми цього вимагаємо. У наших абсолютних інтересах є, і це є нашою вимогою, щоби транзит був і надалі можливим", - наголосив представник федерального уряду.

Також він заявив, що Берлін активно підтримує тристоронні переговори стосовно продовження транзиту між ЄС, Україною та РФ, а спекулювати на випадок "іншого сценарію" вони не збираються.

Зайберт допустив, що тема газопроводу, яку в Німеччині вважають економічною, але з "політичним підтекстом", буде порушена на зустрічні канцлера Ангели Меркель та українського президента Володимира Зеленського.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що у РФ заявили, що не будуть зупиняти транзит газу через Україну в 2020 році. Заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Панкін заявив, що умови нового контракту між "Газпромом" і "Нафтогазом" повинні бути прийнятними для Москви.