ua en ru

Німеччина розмістила бонди на 4,1 млрд євро під меншу прибутковість

Німеччина розмістила 10-річні облігації на 4,1 млрд євро при більш високому попиті з боку інвесторів і під меншу прибутковість. Середньозважена прибутковість на аукціоні знизилася і склала 1,82% проти прибутковості в 1,93%, зафіксованої в ході попереднього аналогічного розміщення 4 січні 2012 р. Попит на німецькі держпапери перевищив пропозицію в 1,4 рази. Коефіцієнт покриття на попередньому аналогічному аукціоні склав 1,3, свідчать дані Deutsche Bundesbank.

18 січня Німеччина успішно розмістила дворічні держоблігації на 3,44 млрд євро. Середньозважена прибутковість на аукціоні знизилася в порівнянні з попереднім аналогічним аукціоном в грудні 2011 р. і склала 0,17%. Книга заявок на дворічні держпапери ФРН була перепідписана в 2,2 рази порівняно з коефіцієнтом покриття на попередньому аукціоні в 1,4.

Підсумки аукціону свідчать про те, що низька прибутковість держоблігацій не вплинула на бажання інвесторів вкласти кошти в надійні німецькі папери. Раніше в січні Німеччина вперше розмістила 6-місячні бонди на 3,9 млрд євро при негативній прибутковості.