ua en ru

Німеччина розраховує прийняти менш як 300 тис. мігрантів у 2016 році

Німеччина розраховує прийняти менш як 300 тис. мігрантів у 2016 році Фото: у Німеччині розповіли, скільки біженців готові прийняти цього року

Німецький чиновник повідомив, що його країні проблематично прийняти більшу кількість біженців

У Німеччині цього року очікують прибуття до 300 тис. біженців. Про це повідомив глава Федерального відомства з питань міграції та біженців Франк-Юрген Вайзе, передає Reuters.

"Ми готуємося прийняти від 250 тис. до 300 тис. біженців у цьому році", - сказав він.


Вайзе додав, що якщо їх буде більше, то його відомство опиниться в складній ситуації, але, на його думку, насправді їх все-таки буде менше.

Агентство уточнює, що німці, як правило, використовують слово "біженець" для позначення, в тому числі і мігрантів, які не мають цього статусу.

Вайзе повідомив, що в 2015 році Німеччина прийняла меншу кількість мігрантів, ніж вважалося раніше, тому що деякі з них були зареєстровані двічі.

"Ми представимо точнукількість найближчим часом, але це, напевно, менше одного мільйона людей", - сказав він.

Чиновник також розповів, що на інтеграцію мігрантів на ринку праці доведеться витратити багато часу і грошей.

За його словами, 70% мігрантів, що вже прибули, були придатні для роботи, але додав, що більшість з них все одно перебкває на соціальному забезпеченні, перш ніж їм вдається отримати роботу.

Нагадаємо, міністр фінансів Баварії вважає, що в найближчі три роки з Німеччини на батьківщину повинні повернутися сотні тисяч біженців, оскільки, згідно з даними МВС Німеччини, вже сьогодні на території Афганістану та Іраку є безпечні регіони.