ua en ru

Німеччина закликає Україну провести конституційну реформу

Німеччина закликає Україну якнайшвидше здійснити конкретні кроки щодо конституційної реформи. Про це журналістам у Києві заявив посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль.

Німеччина закликає Україну якнайшвидше здійснити конкретні кроки щодо конституційної реформи. Про це журналістам у Києві заявив посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Ми дуже зацікавлені як ваші друзі, щоб Україна знайшла вихід із складної кризи шляхом справжнього політичного діалогу. Для цього необхідно подолати недовіру, вжити заходів в політичному плані, які б зміцнили довіру. Нам здається важливим, щоб якомога швидше були зроблені конкретні кроки для здійснення конституційної реформи, звільнення затриманих, з'ясування долі зниклих активістів. Це такі ж пріоритетні кроки, як і створення Кабміну, який би сприяв розвитку діалогу", - заявив посол під час підписання меморандуму про взаєморозуміння між проектом "Енергоефективність у громадах" Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH і містами-лідерами консорціумів на чолі з Полтавською обласною державною адміністрацією, Дніпропетровською обласною радою, Житомирською міською радою, Луганською міською радою та Чернівецькою міською радою.

На заході був присутній також в.о. віце-прем'єра Олександр Вілкул.