ua en ru

Німеччина закликає США утриматись від ескалації в Сирії

Німеччина закликає США утриматись від ескалації в Сирії Фото: Зіґмар Ґабріель

Діючи у Сирії лише силою, Захід змушує Росію до солідарності з Асадом

Росія буде й надалі підтримувати президента Сирії Башара Асада, якщо Захід діятиме лише силою. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель, передає DW.

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель застеріг Сполучені Штати Америки від подальшої ескалації конфлікту в Сирії.

"Не можна робити ставку лише на воєнні дії, це призведе до ескалації конфлікту, до загибелі людей", - заявив Ґабріель в ефірі німецького каналу ZDF.

Ґабріель також відзначив, що діючи у Сирії лише силою, Захід "змушує Росію до солідарності з Асадом". Натомість важливо, за його словами, шляхом політичних переговорів домогтися припинення "непорушної вірності Асаду" з боку Москви.

Глава МЗС Німеччини додав, що без Росії, Ірану, Саудівської Аравії й США ситуацію в Сирії не змінити, додавши, і що європейські політики "працюють над цим".

Також за його словами, Сергій Лавров у телефонній розмові заявив про намір не перешкоджати проведенню розслідування в Ідлібі, де була здійснена хімічна атака, яка привела до десятків жертв.

Нагадаємо, сенатор Ліндсі Грем вважає, що до Сирії необхідно перекинути ще 6 тис. військових. Військових слід перекинути в Сирію для прискорення перемоги над ІДІЛ.