ua en ru

У США запропонували перекинути в Сирію ще 6 тис. військових

У США запропонували перекинути в Сирію ще 6 тис. військових Фото: у США запропонували перекинути в Сирію ще 6 тис. військових

Сенатор Ліндсі Грем вважає, що до Сирії необхідно перекинути ще 6 тис. військових

Американський сенатор Ліндсі Грем вважає, що до Сирії необхідно перекинути ще 6 тис. військових з метою прискорити розгром терористичного угруповання "Ісламська держава". Про це повідомляє Fox News.

"Так, потрібно додатково шість тисяч військовослужбовців, але не для повалення режиму президента Башара Асада, а для прискорення процесу припинення існування ІД", - наголосив Грем.

Грем вважає, що завдання відсторонення Асада від влади слід делегувати силу так званої помірної опозиції, навчати яких повинні американські військові інструктори.

Маккейн, який очолює комітет у справах збройних сил Сенату, зі свого боку запропонував знищити ще шість баз ВПС Сирії.

Зазначимо, що в Сирії дислоковано близько 500 американських військовослужбовців, в основному спецназівців. В Іраку знаходяться приблизно 5 тисяч американських військовослужбовців, з яких близько 450 є радниками.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп обговорює можливість посилення санкцій проти Росії і Ірану через їх підтримку голови Сирії Башара Асада, якого звинувачують в застосуванні хімічної зброї проти мирного населення.