ua en ru

Німеччина закликає ЄС і Північну Африку досягти угоди по мігрантам

Німеччина закликає ЄС і Північну Африку досягти угоди по мігрантам Фото: глава МВС Німеччини Томас де Мезьєр пропонує укласти угоду про легальний прийом африканських мігрантів

За основу можуть взяти угоду між ЄС і Туреччиною

Міністр внутрішніх справ Німеччині Томас де Мезьєр вважає, що Європейський союз і країни Північної Африки повинні укласти угоду щодо мігрантів, аналогічну угоді з Туреччиною. Про це де Мезьєр заявив в ході візиту до Відня, передає Zeit Online.

"Цей принцип (між ЄС і Туреччиною, - ред.) правильний. Ми повинні застосувати також і до центрально-середземноморського маршруту міграції з Північної Африки через Італію", - зазначив де Мезьєр.


За його словами, механізм обміну може бути повністю скопійований. На сьогодні за кожного депортованого нелегального мігранта ЄС легально приймає з Туреччини одного сирійського біженця. За словами де Мезьєра, у разі досягнення нових домовленостей, ЄС буде легально приймати мігрантів у відповідності з "гуманітарними квотами". Глава німецького МВС підкреслив, що даний механізм "в осяжній перспективі" буде обговорюватися сторонами.

Нагадаємо, в Німеччині в 2016 зафіксовано близько 300 нападів на притулки для мігрантів.