ua en ru

Німеччина припиняє прийом біженців через коронавірус

Німеччина припиняє прийом біженців через коронавірус Ілюстративне фото (flickr.com)

Програма прийому біженців була припинена на невизначений термін

Німеччина прийняла рішення тимчасово призупинити прийом гуманітарних біженців через пандемію коронавірусу у світі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Spiegel.

Міністерство внутрішніх справ Німеччини доручив Федеральному управлінню у справах міграції та біженців призупинити процедури розселення гуманітарних біженців на невизначений термін.

"Німецький гуманітарний приймальний процес застопорився з п'ятниці у зв'язку з різними обмеженнями на поїздки і оперативними обмеженнями з боку важливих партнерів", - заявив представник міністерства.

Міжнародна організація з міграції (МОМ) та Агентство ООН у справах біженців також офіційно призупинили програми прийому біженців.

Нагадаємо, станом на 18 березня у світі число інфікованих коронавірусом перевищила 200 тисяч осіб, при цьому загинули понад 8 тисяч осіб, понад 82 тисяч вилікувались. Коронавірус виявлений у 167 країнах і територіях.

Крім того, Садовська Аравія скликає країни "Великої двадцятки" (G20) для проведення позачергового самміту у зв'язку з пандемією коронавіруса у світі. Саміт G20 відбудеться наступного тижня в форматі відеоконференції.