ua en ru

Німеччина очікує збільшення кількості нелегальних мігрантів

Німеччина очікує збільшення кількості нелегальних мігрантів Фото: африканські біженці (msf.org)

Зокрема йдеться про зростання кількості мігрантів, які потрапили до Європи через Середземне море

Німецькі чиновники чекають, що у другій половині 2017 року у ФРН зросте кількість нелегального перетину кордону з наступним клопотанням про притулок. Про це повідомляє DW.

Зазначено, що в новій доповіді Центру аналізу та стратегії нелегальної міграції (GASIM) викладено низку ознак, що вказують на цю тенденцію. Зокрема, йдеться про зростання кількості мігрантів, які потрапили до Європи через Середземне море. Цьогоріч берегів Італії досягли понад 95 тисяч нелегалів.

Згідно з інформацією фахівців, центри з розміщення біженців в Італії переповнені, адже люди, досягнувши її берегів, заявляють про те, що вони біженці. Крім того, дані, отримані під час посиленого у липні через саміт G20 контролю на кордонах країни, свідчать про велику кількість незареєстрованих випадків нелегальної міграції, наголошено в доповіді GASIM.

У Німеччині ж, як повідомляється, кількість зареєстрованих перетинів кордону мігрантами скоротилася. За даними федеральної поліції, у першому півріччі 2017 року цей показник склав 24,75 тисячі осіб. Більшість із них звернулися до влади ФРН із клопотанням про надання притулку. Загалом за першу половину 2016 року ця цифра склала більше 129 тисяч осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Італії органи юстиції звинуватили німецьку гуманітарну організацію Jugend Rettet ("Молодь рятує") у сприянні нелегальній імміграції в Європейський Союз.