ua en ru

Німеччина застерегла США від небезпеки ядерної війни

Німеччина застерегла США від небезпеки ядерної війни Фото: Зігмар Габріель (flickr.com/osce_smmu)

У МЗС Німеччини стурбовані загрозами Штатів на адресу Північної Кореї

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель застеріг Сполучені Штати Америки від небезпеки ядерної війни. Про це передає DW.

Німецький міністр розкритикував президента США Дональда Трампа за погрози на адресу КНДР, які небезпечні розв'язуванням ядерної війни.

"Ми, як у випадку з Першої світової, в сомнамбулічному стані прийдемо до війни, тільки на цей раз до війни, яка за певних обставин буде вестися ядерною зброєю", - прокоментував Габріель загрози Трампа Пхеньяну.

Габріель також нагадав слова міністра оборони США Джеймса Мэттиса про те, що війна з Північною Кореєю спричинить за собою таку кількість жертв, якого не було з часів Другої світової.

"Необхідно дбати про безпеку цього регіону. Я можу тільки сподіватися, що в США буде домінувати точка зору тих, хто підходить до вирішення складних питань з холодною головою, а не під впливом емоцій і агресії, що ми спостерігали напередодні", - додав Габріель.

Нагадаємо, раніше Трамп заявив, що якщо КНДР не відмовиться від погроз на адресу Америки, "їй доведеться зіткнутися з таким вогнем і люттю, які світ не бачив".