ua en ru

Німеччина витратить 6 млрд євро на модернізацію військової техніки

Німеччина витратить 6 млрд євро на модернізацію військової техніки Фото: Німеччина

Останнім часом постійно критикують військових через стан озброєння армії

Німеччина інвестує 6 млрд євро для модернізації військових літаків, вертольотів та іншої військової техніки. Про це повідомляє Agence France-Presse.

"Ми інвестуємо до 6 млрд євро (6,5 млрд дол.) в найближчі сім-вісім років, щоб покращити техніку", - повідомили в Міністерстві оборони країни.

Як повідомляється, раніше щотижневик Der Spiegel опублікував численні документи, які підтвердили "апаратні проблеми, що стримують потенціал" бундесверу.

До переліку входять проблеми з радарами винищувачів Eurofighter, лебідками на борту транспортних вертольотів NH90, що ускладнює використання вертольотів в операціях. Тільки чотири з 39 військових вертольотів NH90 в даний час придатні до використання.

"Останнім часом постійно критикують військових через стан озброєння армії.Штурмова гвинтівка G36 стала предметом для насмішок після доповідей про проблеми зі стрільбою при високих температурах", - повідомляють ЗМІ.

У вересні міністр оборони Урсула фон дер Ляйєн визнала, що армія в даний час не може виконати свої зобов'язання перед НАТО в разі нападу на члена альянсу. Частково вона звинуватила у цій ситуації затримки в постачанні запасних частин для літаків і вертольотів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ відмовила у в'їзді в країну військового аташе Німеччини.