ua en ru

Німеччина підозрює китайських хакерів у кібершпіонажі

Німеччина підозрює китайських хакерів у кібершпіонажі Фото: глава німецької спецслужби Ханс-Георг Маасен (verfassungsschutz.de)

Хакери використовували LinkedIn для проникнення до мереж німецьких парламентів і міністерств

Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини підозрює китайських хакерів в кібершпіонажі, передає DW з посиланням на підсумки багатомісячного розслідування.

Повідомляється, що хакери з Китаю зламували німецькі мережі, нападаючи на цілі не безпосередньо, а через інтернет-провайдера отримували доступ до джерел інформації та намагалися встановити програми для скачування секретних даних.

Крім того, німецькі спецслужби звернули увагу на активність хакерів у LinkedIn.

"Соцмережі, особливо LinkedIn, активно використовуються для пошуку джерел інформації та збору інформації. Мова йде про широко поширені спроби проникнути в парламенти, міністерства і відомства", - заявив глава Федерального відомства по охороні конституції Німеччини Ханс-Георг Маасен.

Також повідомляється, що китайська сторона заперечує причетність до кібершпіонажу.

"Ми сподіваємося, що відповідні німецькі організації, особливо урядові відомства, можуть висловлюватися і діяти більш відповідально, і не робити того, що не сприяє розвитку двосторонніх відносин", - заявив представник Міністерства закордонних справ Китаю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський хакер зізнався у співпраці з ФСБ для втручання у вибори в США.