ua en ru

Німеччина підтримала продовження парламентом закону про особливий статус Донбасу

Німеччина підтримала продовження парламентом закону про особливий статус Донбасу Фото: український і німецький прапор (twitter.com/kmda_official)

Стабілізація ситуації в області безпеки є передумовою для подальших успіхів

Уряд Німеччини високо оцінив продовження українським парламентом закону про особливий статус Донбасу. Про це повідомляє DW, посилаючись на німецький МЗС у п'ятницю, 6 жовтня.

"Це був важкий, але важливий крок, який показує, що Україна віддана своїм міжнародним зобов'язанням і реалізації мінських угод", - зазначається в заяві зовнішньополітичного відомства.

Крім цього, в МЗС ФРН підкреслили, що передумовою для подальших успіхів є стабілізація ситуації в області безпеки, а також повний і тривалий режим припинення вогню.

Нагадаємо, в п'ятницю, 6 жовтня, Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".

Документ підтримали 233 нардепа за умови виключення з законопроекту згадку про "мінські домовленості". Зокрема, йдеться про те, що при здійсненні органами державної влади та їх посадовими особами політико-дипломатичних заходів з відновлення територіальної цілісності, забезпечується пріоритетність виконання пунктів з безпеки домовленостей з метою створення необхідних умов для політичного врегулювання.

У свою чергу, президент України Петро Порошенко заявив, що проголосовані законопроекти по Донбасу захищають національні інтереси України.