ua en ru

Проголосовані законопроекти по Донбасу захищають національні інтереси України, - Порошенко

Проголосовані законопроекти по Донбасу захищають національні інтереси України, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко у зверненні прокоментував сьогоднішнє голосування по Донбасу

Проголосовані у Верховній Раді законопроекти по Донбасу захищають національні інтереси України. Про це йдеться у зверненні президента Петра Порошенка, опублікованому на його сайті.

"Врешті-решт, відповідальних депутатів виявилося більше. І вони забезпечили два найважливіших голосування, які захищають національні інтереси України і життя громадян. Закон про деокупацію, закон про повернення українського суверенітету на Донбас приводить правове поле у ​​відповідність з реальним станом справ", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що даними законопроектами окремі райони Донецької і Луганської областей законодавчо проголошуються тимчасово окупованими російськими окупаційними військами.

"Росію Україна кваліфікує як країну-агресора. А за собою ми фіксуємо право на самооборону відповідно до статті 51 Статуту Організації Об'єднаних Націй", - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Кремлі назвали "неприйнятним" формулювання законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

"Там міститься стаття, де Російська Федерація називається агресором. І також там не міститься жодної згадки мінських домовленостей", - заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.