ua en ru

Німеччина підтримала ініціативу Франції з реформування Євросоюзу

Німеччина підтримала ініціативу Франції з реформування Євросоюзу Фото: Ангела Меркель (bundesregierung.de)

Європі не можна просто "топтатися на місці

Канцлер ФРН Ангела Меркель висловила підтримку проведення енергійних реформ всередині Європейського союзу, які раніше запропонував президент Франції Емманюель Макрон. Про це повідомляє DW.

"Я твердо переконана, що Європі не можна просто топтатися на місці", - заявила вона під час неформальної вечері глав держав і урядів країн ЄС в Талліні в четвер, 28 вересня.

Як наголошується, Меркель із задоволенням констатувала велику схожість у позиціях Німеччини і Франції, зазначивши, однак, що "треба ще обговорити деталі".

Крім цього, канцлер ФРН особливо високо оцінила ініціативи Макрона щодо гармонізації оподаткування підприємств та реформи законодавства про банкрутство.

Вона також назвала промову Макрона, виголошену 26 вересня в Сорбонні, і виступ голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, важливими віхами на шляху до подальшого розвитку ЄС і єврозони.

Емманюель Макрон у своїй промові 28 вересня запропонував укласти свого роду новий Єлисейський договір, який заклав основу для сучасного німецько-французького ринку.

Нагадаємо, Франція і Німеччина продовжать розвивати співробітництво після перемоги Меркель.