ua en ru

Франція і Німеччина продовжать розвивати співробітництво після перемоги Меркель, - Макрон

Франція і Німеччина продовжать розвивати співробітництво після перемоги Меркель, - Макрон Фото: Еммануель Макрон і Ангела Меркель (bundesregierung.de)

На парламентських виборах у Німеччині Меркель підтримали 33% виборців

Франція і Німеччина мають намір далі розвивати співробітництво, яке відповідає інтересам обох країн і Євросоюзу. Про це французький президент Еммануель Макрон написав в понеділок у своєму Twitter.

"Я подзвонив Ангелі Меркель, щоб привітати її. Ми рішуче продовжимо розвивати наше співробітництво, яке є ключовим для Євросоюзу, і для наших країн", - написав Макрон.

Нагадаємо, раніше за підсумками обробки всіх бюлетенів на парламентських виборах у Німеччині здобув перемогу консервативний блок у складі Християнсько-соціального союзу (ХСС) і Християнсько-демократичного союзу (ХДС), виборчий список якої очолює канцлер Ангела Меркель.

Зазначено, що блок ХДС/ХСС підтримали 33% виборців. За Соціал-демократичну партію Німеччини (СДПН) на чолі з Мартіном Шульцем проголосували 20,5% виборців. Як пише видання, обидві партії зазнали помітних втрат порівняно з підсумками виборів в 2013 році.